شاتكريت چيست؟
بتن پاشي، اسپري كردن بتن يا شاتكريت (به انگليسي shotcrete؛ مركب از دو كلمه ي shot و concrete) است. معني شاتكريت را مي توان به معني پاشيدن بتن يا شات كريت نام برد و فرآيندي است كه در آن مخلوط بتن به صورت اسپري شده به محل مورد نظر پاشيده ميشود. هدف از انجام دادن چنين پروسه اي، اين است كه محصول نهايي ما، مقاومت بالا و نفوذپذيري كمي داشته باشد. يكي از ويژگيهاي اصلي بتن كه هميشه عنوان ميشود، شكلپذيري بالاي آن است ( البته ممكن است تصورش را نميكرديد كه بتن تا اين حد انعطافپذير باشد ) و در واقع شاتكريت يا بتن پاششي يكي از بهترين استفاده هاي ما از اين ويژگي منحصر به فرد بتن ميباشد. در پاسخ به اين سوال كه بتن شاتكريت يا بتن پاششي چيست مي توان گفت اين نوع بتن براي تعمير سازه هاي موجود و همچنين كارهايي كه به قالب بندي نياز ندارد و يا شكل هاي پيچيده با ضخامت كم مورد استفاده قرار مي گيرد. عموما براي پوشش داخلي تونل ها و تانك ها و مخازن بتن پيش تنيده كاربرد دارد و از مصارف ديگر آن براي پايدار كردن صخره هاي سنگي شيب دار، پوشش دادن صفحات فولادي به منظور ايجاد سپر ضد آتش مي توان نام برد. بتن پاشي يا شاتكريت به فرآيند اجراي بتن با فشار هوا و سرعت بالا بر روي سازه يا سطح اطلاق مي شود. در اين روش بتن متشكل از سيمان، ماسه و سنگدانه به صورت لايه اي متراكم خود نگهدار و باربر بر روي سطح قرار مي گيرد. سرعت بالاي شاتكريت باعث فشرده شدن بتن به صورت ديناميكي مي شود.
ژل ميكروسيليس چيست؟
ژل ميكروسيليس يا ميكروسيليس ژل شده يا مكمل بتن نوعي افزودني بتن اصلاح شده پيشرفته بر پايه روانسازهاي بتن، ميكروسيليس، سيليس و الياف پلي پروپيلن مي باشد از اين ژل براي ساخت انواع بتن توانمند، بتن آب بند، بتن نفوذ ناپذير و بتن با دوام مورد استفاده قرار ميگيرد . ژل ميكروسيليس در واقع همان سيستم دوده سيليسي و فوق روان كننده بصورت خميري شكل و آماده مصرف ميباشد كه ضمن دارا بودن قابليت افزايش مقاومت هاي شيميايي و مكانيكي بتن، مسايل و مشكلات سيستم دو جزيي دوده سيليسي + فوق روان كننده را هم بطور اساسي حل كرده است. در شرايط آب و هوايي مهاجم نظير مناطق ساحلي و مناطق كويري نياز به مواد افزودني وجود دارد كه بتن را نفوذ ناپذير كند و جذب آب بتن را كاهش دهند كه استفاده از ماده افزودني ژل ميكروسيليكا يا مكمل بتن راهكار ايده آلي است . كه علاوه بر وجود دوده سيليس و الياف پلي پروپيلن در ساختار خود كه به تنهايي موجب بهبود خواص بتن خواهند شد، و همچنين داراي روان كننده در فرمولاسيون خود مي باشد كه در نتيجه علاوه بر رواني بتن موجب كاهش آب مصرفي بتن نيز خواهد شد كه به اين ترتيب موجب افزايش مقاومت هاي بتن و خواص ويژه آن خواهند شد.
ضد يخ بتن چيست ؟
ضد يخ هاي بتن مواد شيميايي هستند كه به منظور پايين آوردن نقطه انجماد فاز مايع به آب اختلاط بتن اضافه مي گردند. اولين راه حل گرم كردن مصالح و خصوصاً آب مصرفي در بتن است. البته اين روش تقريباً ناكارآمد بوده و صرفاً نيروي زيادي را ميطلبد. براي دومين راه حل ميتوان استفاده از مواد تسريع كننده را در نظر گرفت. اين مواد موجب افزايش سرعت هيدراتاسيون و بالا رفتن دماي حاصل از هيدراتاسيون ميشود. مقاومت بتن در سنين اوليه نيز افزايش مييابد.سومين راه حل و بهترين آن استفاده از ضد يخ بتن ميباشد ( براي مثال مشخصات MTO ANTIFREEZ را مطالعه كنيد) زيرا يك ضد يخ بتن خوب با تسريع در روند هيدراتاسيون ، سرعت گيرش اوليه بتن را بالا برده و در نتيجه ميزان آب اشباع در بتن را كاهش مي دهد ، از طرفي نقطه انجماد آب موجود در بتن را پايين آورده و به همين علت شرايط بند 2 را نيز برآورده ميكند و بهترين راه براي آن استفاده از ضد يخ بتن ميباشد.
بتني كه در هواي سرد ريخته ميشود تنها در صورتي داراي مقاومت و دوام لازم براي رعايت الزامات سرويس مدنظر ميباشد، كه به صورت مناسبي توليد، ريخته و محافظت شود.
ديرگير كننده بتن چيست ؟
مواد افزودني ديرگير كننده بتن مواد آلي و يا تركيبي از مواد آلي و معدني هستند كه براي حفظ كارايي بتن و يا ملات تازه به مخلوط اضافه مي شوند. رعايت دقيق دستورالعمل هاي سازنده و دقت در اندازه گيري مقادير مصرفي از اهميت بالايي برخوردار است، زيرا همواره خطر عدم گيرش ناشي از مصرف بيش از اندازه افزودني هاي كندگير كننده بتن وجود دارد.دما مهمترين عامل محيطي است كه بر عملكرد ديرگير كننده بتن تاثير مستقيم دارد. اصولا، يكي از دلايل توصيه مصرف كندگير كننده، مقابله با مشكلات بوجود آمده در هواي گرم مي باشد. رطوبت، سرعت وزش باد، ماشين آلات و تجهيزات توليد و انتقال بتن، زمان حمل، و مهارت نيروهاي اجرايي از ديگر عوامل تاثير گذار در عملكرد افزودنيهاي كندگير كننده مي باشند. بعنوان مثال مقدار مصرف كندگير كننده بتن در ساعات مختلف روز و شب متفاوت خواهد بود.
گروت چيست ؟
گروت مخلوطي از مواد سيماني و آب، همراه با يا بدون سنگدانه ميباشد كه آب موجود در آن به حدي زياد است كه اين ماده كاملاً جاري ميشود. معمولاً ميان گروت و مورتار (ملات) به اشتباه تفاوتي قائل نميشوند و از اسامي آنها به جاي يكديگر استفاده ميكنند. در حالي گروت و مورتار تفاوتهاي زيادي با هم دارند. گروت نيازي به وجود سنگدانه ندارد، در حالي مورتار بايستي داراي سنگدانهي مناسب باشد. گروت كاملاً ميتواند جاري شود و رواني زيادي دارد، در حالي كه مورتار اين گونه نيست. از گروت براي پر كردن فضاهاي خالي استفاده ميشود، در حالي كه مورتار براي چسباندن به كار ميرود.
از گروت براي پر كردن فضاهاي خالي و تخلخلهايي كه در عناصر مختلف ساختماني ممكن است وجود داشته باشد، استفاده ميشود. مخلوط كردن و تهيهي گروت معمولاً ساده است و اگر به مقدار خيلي زيادي مورد نياز نباشد، در همان محل پروژه انجام ميشود. اما اگر مقدار گروت مصرفي زياد باشد، سفارش به كارخانههاي مربوطه داده ميشود و گروت را با قيمت مناسب در آنجا تهيه خواهد شد.
گروتها انواع مختلفي دارند كه از مهمترين آنها ميتوان به گروت اپوكسي، گروت سيماني يا پايه سيماني، گروتهاي پليمري و گروتهاي منبسط كننده اشاره كرد. انتخاب نوع گروت مورد استفاده در هر موقعيت، بستگي به مطابقت و همزيستي گروت مورد نظر با ديگر مواد موجود دارد. با در نظر گرفتن اين شرايط و ويژگيهاي مختلف هر نوع، گروت مورد نظر انتخاب ميشود.
چسب بتن چيست ؟
يكي از افزودني هاي پر اهميت صنعت بتن، چسب بتن است. از جمله مصارف چسب بتن مي توان به ترميم بتن،آب بندي، ترميم بافت هاي قديمي بت، افزايش مقاومت بتن، جلوگيري از ترك بتن، افزايش خواص شيميايي و مكانيكي و ... اشاره كرد.چسب هاي بتن به دو دسته اپوكسي و لاتكس (پليمري) قابل تقسيم هستند.همه ي چسب ها يا شامل پليمر هستد يا هنگام واكنش شيميايي حاصل مي شوند.پليمر ها موجب چسبندگي چسب ها مي شوند.
چسب اپوكسي از پليمريزاسيون دو جزء اوليه رزين و سخت كننده ايجاد مي شود.هنگام تركيب رزين با كاتاليست پخت آغاز مي شود. در فرآيند پخت زنجيره هاي مولكولي واكنش داده و حرارت ايجاد مي شود. بيشترين مصرف چسب بتن در تعميرات بتن هاي فرسوده است.در ترميم بتن هايي .براي افزايش چسبندگي بتن به بافت قديمي از چسب هاي بتن استفاده مي شود. چسب بتن به دليل خاصيت ضد آب در نماسازي روي بتن قديمي و آب بندي استفاده مي شود.
ترميم كننده بتن چيست ؟
بتن يك ماده مقاوم است كه از استحكام و دوام بالايي برخوردار است . اما بر روي همين ماده مقاوم عوامل مختلفي وجود دارند كه بر روي بتن تاثير مي گذارند و موجب تخريب بتن مي شوند . ايجاد خرابي در سازه هاي بتني استحكام آن را كاهش مي دهد. به منظور جلوگيري از اين رويداد بايد با ترميم كننده بتن به تعمير و ترميم بتن بپردازيم . ترميم بتن زماني امكان پذير است كه مقاومت بتن 85 درصد مقاومت طراحي بتن باشد. وقتي مقاومتي كمتر از 85 درصد طراحي داشته باشيم از ميزان مقاومتي كه سازه به آن نياز دارد برخوردار نيستيم يعني سازه نياز دارد كه مقاوم سازي سازه هاي بتني شود. مرز ترميم و مقاوم سازي مقاومت 85 درصد است. چسب لاتكس لايه پيوندي براي ترميم كننده هاي الياف دار بتن
اين چسب وظيفه اتصال دو سطح قديم و جديد در عمليات ترميم كننده الياف دار بتن را به عهده دارد.
هاردنر بتن چيست ؟
بتن در حالت عادي سخت و محكم است، اما هميشه نه. در برخي از كفپوشهاي بتني، خصوصا آنهايي كه بيشتر در معرض سايش و اصطكاك قرار دارند، كفپوش خيلي زود دچار فرسايش ميشود. براي اين كه چنين كفپوشهايي عمر و دوام بالاتري داشته باشند، از مواد افزودنياي استفاده ميشود كه به آنها هاردنر بتن گفته ميشود. هاردنر بتن در انواع مختلف و به شكل محلول در آب در بازار موجود است. با اضافه كردن اين مايعات سيليكاتي به سطح بتن خصوصا كف ساز صنعتي، باعث سختتر شدن و بالا رفتن دوام بتن ميگردد. هاردنر بتن اگر به صورت مناسب انتخاب شود و اجراي آن دقيق و بر اساس آييننامههاي موجود باشد، ميتواند بهبود قابل توجهي در مقاومت بتن در برابر واكنشهاي شيميايي و فرسايش ايجاد كند. هم چنين دوام و عمر بتن در مقايسه با بتني كه در آن از هاردنر استفاده نشده، جهش قابل توجهي فراهم ميآورد. برخي كفپوشها در اثر گذشت زمان دچار تغييرات ظاهري و رنگي ميشوند. هاردنر از بروز چنين تغييرات و زردرنگ شدن كفپوش يا بيرنگ شدن آن جلوگيري ميكند. انواع ديگر هاردنر بتن نيز به شكل پودري موجود است كه بايد پيش از استفاده در آب حل شوند. نسبت هاي آب به پودر مخلوطي در دستورالعمل هاي ارائه شده توسط كارخانه هاي توليد كننده اين مواد آمده است.
كرگيري ( Core ) بتن چيست؟
كرگيري بتن (كر به معناي هسته core) به عمليات ايجاد يك حفره يا خارج كردن قسمتي از بتن به شكل استوانهاي گفته مي شود. كرگيري در واقع يكي از روش هاي مختلف برش و مغزه گيري از بتن تقويت شده يا بتن معمولي مي باشد. كرگيري بتن بر روي بتن هاي مسلح و غير مسلح نيز انجام مي شود. اما به خاطر ماهيت متفاوت آن ها، تفاوت هايي نيز ميان اين دو عمليات وجود خواهد داشت. كرگيري از بتن مسلح به مراتب سخت تر و پيچيده تر است و انجام اين عمليات زمان بسيار بيشتري را نسبت به بتن معمولي مي طلبد. همچنين در اين مورد روش هاي كرگيري بتن محدودي نيز وجود دارد كه كمي ما را محدودتر مي كند. اما در مورد بتن معمولي و غير مسلح اين گونه نيست. كرگيري در بتن غير مسلح آسان تر و با سرعت بسيار بالاتري صورت مي پذيرد. همچنين در مورد انتخاب روش كرگيري نيز كار ما راحت تر است چرا كه گزينه هاي بيشتري پيش روي ماست و از تنوع بالايي برخوردار است.
جهت مشاهده محصول و اطلاع از نحوه خريد و قيمت محصولات بتن مي توانيد با مشاوران فني كلينيك بتن ايران در ارتباط باشيد و يا با شماره هاي زير در تماس باشيد .
021-45872
021-44604438
021-44464877
021-44549511